14 de febrer 2013

CORTINES DE FUM

Sabut és que no sóc independentista i que considero que la declaració sobiranista feta al Parlament el passat 23 de gener, era innecessària inadequada i en conseqüència un brindis al sol.


Malgrat tot, entenc que la decisió presa pel Govern d’Espanya de demanar l’opinió de l’Advocacia de l’Estat sobre l’esmentada declaració, és abans que res una cortina de fum per tapar incapacitats pròpies, vergonyes, una bajanada i, a l’hora, la millor manera de fabricar independentistes.

És evident que el PP està passant els pitjors moments des de que va arribar al Govern, no fa encara un any. El cas Bárcenas potser una bomba de rellotgeria sota la cadira de Mariano Rajoy i bona part de la classe dirigent dels populars i això, lògicament, genera neguit. Neguit que es tradueix, malauradament, en les relacions amb els altres partits i/o institucions com és cas que ens ocupa.

Segons va explicar la vicepresidenta Soraya Sáenz Santamaría en la roda de premsa del passat divendres, 8 de febrer, posterior al Consell de Ministres, L'Advocacia de l'Estat considera que hi ha arguments favorables per interposar el recurs d'inconstitucionalitat contra la declaració de sobirania aprovada pel Parlament el passat 23 de gener.

El Govern espanyol, a la vista de l'esmentat informe, ha acordat demanar al Consell d'Estat el "informe preceptiu" abans d'adoptar la decisió de recórrer la declaració.

Segons ha explicat Sáenz de Santamaría, per recórrer una decisió d'aquesta naturalesa cal que sigui una resolució de "contingut inconstitucional i que sigui impugnable".

L'Advocacia de l'Estat conclou en el seu informe que "reconèixer la sobirania del poble català, i el seu dret a decidir per ser subjecte polític, vulnera diferents articles de la Constitució". Entre ells, l'article 1.2 on es precisa que la titularitat de la sobirania resideix en el poble espanyol.

Oblida Mariano Rajoy i el seu govern que, per sobre de qualsevol altra consideració, el problema que existeix a Catalunya en vers Espanya és polític i no pas jurídic, si de cas, això seria una conseqüència, no la raó de fons, i per tant: als problemes polítics, solucions polítiques.



Bernardo Fernández

Publicat a e-notícies.cat 10/02/13

LO QUE PUDO HABER SIDO Y NO FUE

Estos días se cumplen 93 años de la proclamación de la Segunda República española. Aquel hecho histórico fue posible porque se dieron una se...