26 de novembre 2012

SOSTENELLA I NO ENMEDALLA

Qui comte un error I no el corregeix

Comet un altre encara més greu.

Confuci.



Si hem de jutjar per les declaracions d’Artur Mas en aquests últims temps, sembla evident que ha descobert quin és el seu destí en aquesta vida. Si després veiem el cartell per a la campanya electoral del 25-N de CiU, sota el lema, “La voluntat d’un poble”, apareix Artur Mas amb els braços estesos envoltat de banderes catalanes i estelades. Ja no poden haver-hi dubtes, amb el posat de messies que li han plantat

Ell està per sobra del bé i del mal. Tan se val que la seva parella de coalició renegui de la independència o que les enquestes diguin que l’atur i l’economia són les principals preocupacions dels catalans.

Segons Jordi Barbeta, col•laborador de La Vanguardia, el cartell electoral de CiU de cara a les properes eleccions "és un error gravíssim de la seva campanya! I el pagarà. I amb ell, està donant arguments als seus adversaris”.

De la mateixa manera, el professor de comunicació Lluís Pastor també va lamentar que “el posat messiànic del cartell d’Artur Mas no s’adequa amb la seva personalitat”.

"I Ernest Folch va anar encara més lluny: 'Aquesta mà estesa m’evoca el gest totalitari d’algun personatge històric molt odiós', cosa que em va fer venir al cap la imatge de Hitler. Ja ens van ensenyar, a la facultat, que la ràdio és un mitjà molt, molt calent. Gairebé crema", conclou.

Per altra banda, la vicepresidenta de la Comissió Europea, Viviane Reding, ha insistit en que si els catalans optessin per separar-se d'Espanya, el nou estat "no en seria automàticament" nou membre. Reding ha fet aquestes declaracions a Berlín.

L'argument de Reding és simple: "Catalunya no seria automàticament un nou estat de la Unió Europea perquè seria un nou estat." Assegura que "el tractat és relativament clar: en cas que Catalunya es decideixi a separar-se d'Espanya i constituir un estat independent, hauria de presentar una sol•licitud d'accés a la Unió."

La vicepresidenta europea fa extensiva la situació a qualsevol nou estat: "Així és el marc legal i serà així no només per a Catalunya, sinó també per a Escòcia o per a qualsevol estat que es plantegi una cosa semblant."

Tan se val, Mas creu haver trobat el seu destí en aquesta vida i ni les crítiques ni els advertiments li faran canviar d’opinió. Però és que a més, és molt probable que ni la crisi ni el cartell electoral passin factura a Artus Mas en les eleccions del proper 25-N i sigui un dels pocs polítics al que les retallades aplicades des del Govern no el penalitzin en les urnes.

Mare meva, quin futur ens espera.



Bernardo Fernández

Publicat a e-notícies 11/11/12

APUNTES PARA UN NUEVO MODELO DE FINANCIACIÓN

En una iniciativa inédita hasta la fecha, en materia financiera, una veintena de entidades empresariales catalanas hicieron público, días at...