16 de juliol 2012

AJUDES

Sempre he pensat que mai seria nacionalista i que mai votaria una opció política d’aquestes característiques. Amb el temps aquesta idea es reafirma.

Dies enrere, vaig llegir les declaracions del portaveu del Govern, Francesc Homs, on desmentia que el govern estigui duent a terme cap mena de rescat econòmic al Grup Godó Però, en canvi, si admetia que se'ls hi han atorgat ajudes com a qualsevol altre mitjà permeses per llei. He d’admetre que aquestes declaracions em tranquil•litzen, només faltava que les ajudes que dona el govern estiguessin al marge de la llei. Ara bé no me’n puc estar de fer una pregunta: a quantes famílies, d’aquestes que tenim a casa nostra i que ho estan passant malament, s’haguessin pogut ajudar? Això estaria dins de la llei? Són més importants els mitjans de comunicació que les persones?

Segons el portaveu governamental els darrers 5,5 milions d’euros que ha rebut l’empresa de les rotatives de La Vanguardia, són de caràcter bianual i se’ls han atorgat com es venien fent fins ara, perquè és raonable apostar per qualsevol mitjà en català ja que encara hi ha més suports informatius en castellà que en català i en aquest sentit, ha afegit, cal tenir una actitud pro activa.

Francesc Homs no s’ha tallat i ha manifestat que segons el seu criteri aquesta subvenció és raonable, encara que la situació de crisi que estem vivint afecta més els més desvalguts. Però és que tot seguit, sense immutar-se, ha negat que malgrat els més de 8 milions d’euros que s’ha endut el compte d’explotació del Grup Godó “hi hagi cap xifra final de rescat, és a dir segons el seu parer, “la xifra és zero”.

Rescat o no, tan se val, el nom no fa la cosa. El que aquí es important és que es donen 8 milions d’euros per a que un diari, en català, tiri endavant. En canvi a famílies i persones amb dificultats se’ls nega qualsevol tipus d’ajut amb l’argument de que estem en crisi i no n’hi ha recursos, però per fer la caldo gros els poderosos si que hi ha recursos.

Queda clar que per determinades opcions polítiques, un diari en llengua pròpia és prioritari a rebaixar les llistes d’espera, obrir quiròfans, subvencionar escoles bressol o qualsevol altra tipus de política que tingui a veure amb l’Estat del benestar. És evident, d’això se’n diu nacionalisme.



Bernardo Fernández

Publicat a e-notícies.com 01/07/12

LO QUE PUDO HABER SIDO Y NO FUE

Estos días se cumplen 93 años de la proclamación de la Segunda República española. Aquel hecho histórico fue posible porque se dieron una se...