04 de maig 2012

MEMÒRIA FEBLE

Potser ja ningú se’n recorda i si algú se’n recordava ha preferit oblidar-ho, però va ser l’últim govern Pujol, quan ja estava en funcions per acabar-ho d’adobar, el que va decidir allargar la concessió dels peatges de les autopistes catalanes. Ara, s’ha de reconèixer que aquests xicots convergents són fantàstics. Com deia la meva avia: “A Dios rogando y con el mazo dando”. No s’immuten, per això mai res no ha impedit que CiU se sumi a totes les iniciatives ciutadanes del tipus “Catalunya lliure de peatges” o aquesta d’ara: #novullpagar.


Sens dubte la pirueta del govern de la Generalitat en la polèmica dels peatges és genial. Per una banda, el conseller d’Interior diu que no enviarà més mossos a les autopistes davant la protesta organitzada. El portaveu del Govern diu que compren l’actitud de la ciutadania i, de forma simultània el Conseller de Territori i Sostenibilitat ha convocat la taula que reuneix tots els afectats per els propers dies.. És a dir, en un moviment coordinat, CiU apareix del costat de la protesta, tot i ser partit de govern. No impulsa, però tolera. El govern “entén” les protestes.

El govern pot entendre el que vulgui, però el govern ha de governar i això vol dir respectar i fer complir la legalitat i si aquesta no agrada es canvia...si es pot.

Quins nassos!


Bernardo Fernández

Publicat a e-notícies.com 3/05/2012

APUNTES PARA UN NUEVO MODELO DE FINANCIACIÓN

En una iniciativa inédita hasta la fecha, en materia financiera, una veintena de entidades empresariales catalanas hicieron público, días at...