18 de desembre 2011

SOSPITES A CATALUNYA CAIXA



Segons informa el sindicat majoritari del sector de la banca SEC, La direcció de Catalunya Caixa es nega a oferir les dades sobre el salari dels seus dos principals directius, Adolf Todó i Jaume Masana, que podrien arribar als 3,5 milions d'euros conjunts, la qual cosa ha provocat que els treballadors de l'entitat se sentin molt "indignats".

El diari La Gaceta ha publicat que Adolf Todó, Director General de Catalunya Caixa, i Jaume Masana, Director Adjunt, tenen un sou base de 800.000 i 600.000 euros que es pot arribar a duplicar amb un "bonus", al que cal sumar un altre de periodicitat bianual, la qual cosa en total es tradueix en uns ingressos anuals de 2 i 1,5 milions respectivament.

Davant aquestes dades, els representants del SEC van demanar explicacions a la Caixa, però, segons ha declarat el representant del Sindicat (SEC) en el Consell d'Administració de l'entitat, Jordi Campins," diuen que no tenen res a dir".

A més d'aquests salaris, cal tenir en compte també les escandaloses pensions garantides –en el cas de Todó es xifra en el 90% del seu sou- i els blindatges de tots dos directius. El que és més sorprenent de aquest “affaire” és que l'última pujada salarial de tots dos directius s'aprovés "dos dies abans que se signés l'Expedient de Regulació i que s'aprovessin les ajudes del FROB", que no permet que els directius de les caixes intervingudes es pugin el sou.

Per altra banda, Raquel Puig, portaveu del mateix sindicat, sosté que l'última estratègia de la cúpula de la caixa per negar la informació és aprofitar que la intervenció del FROB ha suposat la creació d'un banc que té un consell d'administració separat del de la caixa, en el qual no estan representats els treballadors, per escudar-se en ell, doncs Todó ocupa el càrrec de president executiu i Masana el de conseller delegat.

Els sindicalistes, amb tota la raó del món, volen saber si allò que ha publicat La Gaceta és cert o no. Campins entén que alguna veracitat tindran quan l'entitat no les ha "negat ni han presentat una denúncia". L'objectiu del Sindicat d'Estalvi de Catalunya és insistir en la petició de les quantitats fins que "si aconseguim que els caigui la cara de vergonya, ho acabin explicant", afegeix Campins.

Des del SEC s'afegeix que davant la negativa de Caixa Catalunya a publicar aquestes dades, "qui té la responsabilitat i ho podria obtenir és el Banc d'Espanya i la Generalitat, que són els que tenen competències".

En aquest sentit, Campins assenyala que li va demanar una entrevista al Conseller d'Economia, Andrés Mas-Colell, qui els va contestar un mes després assenyalant que està molt ocupat i no disposa de temps per rebre'ls. Potser si, és veritat, i el Conseller està molt enfeinat, però tal i com estan les coses no seria pas sobrer que fes un esforç i, com a mínim, escoltés al Sindicat, perquè actituds com aquesta, de ser certa, mai es poden permetre, però en la situació actual, és un insult a l’ intel•ligència.

Bernardo Fernández
Publicat e-noticies 11/12/11

LO QUE PUDO HABER SIDO Y NO FUE

Estos días se cumplen 93 años de la proclamación de la Segunda República española. Aquel hecho histórico fue posible porque se dieron una se...