14 de novembre 2011

ESTADISTES


Pérez Rubalcaba, durant un míting a Palma i davant un aforament de més de 1.500 persones, ha qualificat de "cosa dolenta" que "el candidat calli, i l'altre digui"... "Com ell no ho explica” -el que proposa fer- és escoltar a Aznar i veure el que fa Cospedal, Aguirre, i Bauzá i llegir el seu programa electoral".

Per això, ha aconsellat que, durant la seva visita, se li pregunti a Aznar si una bona forma perquè Espanya obtingui confiança "és dir que estem en fallida, si creu que així es dóna confiança a espanyols".

És "incomprensible i irresponsable que digui que Espanya està en fallida, irresponsable i fals". En aquest sentit, ha recordat que Rajoy va visitar Mallorca aquest dijous i que "no va dir res", encara que "Aznar ja veureu", ha augurat.

"Parlarà i dirà el que Rajoy calla". No obstant això, ha apuntat que Rajoy té "intèrprets" com alguns presidents autonòmics com el balear José Ramón Bauzá, qui en la comunitat "ha tret la motoserra", ha indicat en al•lusió a les retallades aplicades en la comunitat.

D'altra banda, en clara al•lusió al debat del passat dilluns, ha manifestat que "sóc dels quals pensa que els polítics han de llegir en privat i explicar el que pensem en públic, aquest és l'exercici que ens exigeix la democràcia".

Rubalcabai ha considerat que s'hauria de donar a Rajoy "una petita classe sobre capitalització", ha posat l'accent en la necessitat que s'expliquin els programes electorals, tant el del PSOE, com el del PP, i ha assegurat que existeixen molts ciutadans que "estan esperant que anem a buscar-los".

"El nostre projecte no és solament defensar l'estat social, el nostre projecte no és solament això, és un projecte per sortir de la crisi". En aquest sentit, ha apuntat que aconseguir això "no va a ser fàcil" i que "caldrà fer sacrificis entre tots". No obstant això, els "primers" que els hauran de fer seran "els que més tenen". "Sortir de la crisi suposa substituir molt maó, hi ha hagut un empatx de maó, i canviar-ho per altres llocs de treball".

En aquest sentit, ha advocat per les energies renovables i l'educació posat que "retallar en educació és retallar futur". Es deu, segons ha considerat, demanar un esforç a la gent que té recursos per atendre als "joves que van deixar el sistema educatiu per la construcció, aquesta atracció fatal del maó ara cal suplir-la entre tots", ha defensat.

Rubalcaba ha fet una clara defensa de l'Estat social que "han construït els socialistes" i, en aquest sentit, s'ha referit a l'educació, el sistema nacional de salut, o les pensions.

Per tot això, ha demanat als ciutadans que "vagin a votar un projecte polític". A més ha augurat que, si és així, el 20N les "coses" sortiran d'una "forma completament diferent". Així, ha retret que "alguns" estiguin "venent la pell de l'ós abans de caçar-ho", la qual cosa ha titllat de "falta de respecte a qui exerceix el poder en democràcia".

No n’hi ha dubte que tant Aznar com Rajoy són uns grans estadistes. Que el 20-N si es compleixen els pronòstics que ens agafi confessats.
Bernardo Fernández
Publicat a e-noticies.com 14/11/11

APUNTES PARA UN NUEVO MODELO DE FINANCIACIÓN

En una iniciativa inédita hasta la fecha, en materia financiera, una veintena de entidades empresariales catalanas hicieron público, días at...