23 de novembre 2011

COMENÇA LA FESTA



Les pitjors previsions, per a la gent de progrés i d’esquerres s’han fet realitat. El PP ha guanyat per una molt ampla majoria absoluta en el conjunt d’Espanya i CiU ho ha fet per primera vegada en unes eleccions generals a Catalunya. És a dir la dreta governa arreu. Mariano Rajoy serà el President del Govern espanyol que ens haurà de treure de la crisi. La ciutadania espanyola vol marxa i la tindrà a dojo en els propers quatre anys. Ens esperen decisions de govern molt dures i retallades importants en la despesa, que només qui governa, gairebé, en totes les institucions i ara ocupa, també, la Moncloa, pot prendre. Amb aquest paisatge de fons Rajoy podrà fer i desfer al seu gust amb l'autoritat moral que li donen els vots rebuts que són molts, en quants temes abordi.

Per altra banda, les dades electorals ens diuen també que Catalunya i Euskadi es despengen d'Espanya i que voten majoritàriament diferent a la resta de comunitats, la qual cosa, als espanyolistes, hauria de començar a interessar-los-hi. Per la seva part el PSOE ha de fer una reflexió profunda i rigorosa en el Congrés que durà a terme en la primera setmana de febrer com ja ha anunciat el seu Secretari General, José Luís Rodriguez Zapatero. Pel que respecta el PSC farà el seu Congrés, que ja estava convocat des de setembre, els dies 16, 17 i 18 del proper mes de desembre. Amb les xifres obtingudes sobre la taula, segurament a mes d'un dels candidats a Primer Secretari que van aparèixer en les setmanes prèvies al 20N, els vindria bé una reflexió profunda i a uns altres que fins ara ha preferir callar per respectar “el tempus dels esdeveniments”, els toca, fer un pas endavant perquè les circumstàncies així ho demanen.

El que sorprèn és que, les retallades del Govern Mas, no solament no han afectat el candidat Duran i Lleida, sinó que li han portat en volandas als seus millors resultats electorals. Amb aquests vímets, a Catalunya, tindrem més del mateix en els propers mesos i per tant alguns hem d'acceptar que als catalans ens agrada passar-ho malament i que els nostres governants ens arreglin la vida a cop de decret.

De tota manera, el flamant President En la seva primera compareixença en la nit electoral ja va deixar anar tota una declaració de intencions., Mariano Rajoy va agrair el suport dels espanyols i s'ha compromès a governar per a tots, encara que ja va anunciar que convocarà a totes les regions per "reflexionar" sobre el sistema autonòmic i va assenyalar la "solidaritat" entre les diversitats espanyoles com una de les claus per sortir de la crisi.

Tanmateix el president del Partit Popular i president electe del Govern d’Espanya es va mostrar conciliador en la seva primera compareixença, encara que va deixar entreveure que proposarà un canvi del sistema autonòmic que podria comportar la devolució de competències de les comunitats a l'Estat.

Segons Rajoy, Espanya està en una "hora decisiva" que va a decidir el futur dels propers anys i dècades. En aquest sentit, ha anunciat que "convocaré a totes les comunitats a una reflexió compartida sobre la forma d'enfrontar les dificultats" i ha destacat la "solidaritat" entre regions com una de les claus de la reactivació econòmica.

Així estan les coses. El futur promet ser apassionant.

Bernardo Fernández
Publicat a e-noticies 21/11/11

LO QUE PUDO HABER SIDO Y NO FUE

Estos días se cumplen 93 años de la proclamación de la Segunda República española. Aquel hecho histórico fue posible porque se dieron una se...