05 de maig 2011

RETALLADES IDEOLÒGIQUES

Molt abans del que es podia esperar el Govern nacionalista ens està ensenyant la seva pitjor cara neoliberal. Ha aconseguit en els cent primers dies de mandat el que no havia aconseguit cap govern del món: posar-se a una gran part de la societat, fins i tot molts que l’havien votat, en contra. No han respectat res. No han guardat les formes. Només s’han dedicat a fer retallades que més que econòmiques són ideològiques.
Però el que és pitjor de tot és que ara, quan s’han adonat que aquestes polítiques poden posar en risc els resultats de les properes eleccions municipals d’aquest mes de maig, han decidit, i a més a més ho diuen sense cap rubor, ajornar els ajustos fins el dia 23. Això, és un exercici de cinisme i una demostració evident de l’aposta pel privat.
Com bé diu l’alcalde de Reus i candidat socialista a la reelecció, Lluís Miquel Pérez, ha volgut deixar clar avui que “aquestes retallades són ideològiques, tota la resta són sofismes”, en relació als ajustos que pretén fer el Govern de la Generalitat. En aquest sentit, Pérez ha afirmat que “ajornar les retallades fins l’endemà del 22 de maig és un exercici de cinisme i una demostració evident de l’aposta pel privat”, i ha explicat que des de CiU “no es diuen que les pretenen reconsiderar, sinó que les ajornaran”.
No pot haver-hi cap dubte, les coses ja estan molt clares aquest Govern de CiU està demostrant ser mestre a l’hora de posar interferències a la realitat de les coses. Hom, té la sensació que estem començant a viure una gran disbauxa política donat que encara no sabem quins són els pressupostos i tenim retallades ajornades a dojo. En canvi, asseguren tenir la voluntat de preservar les partides socials. És evident que això és una contradicció en els seus propis termes que caldria aclarir.
Per altra banda, no queda clar el que estan fent amb el Fons de Competitivitat i sorgeix el dubte: motius electorals o incapacitat de negociació.
La ciutadania vol saber i té dret a saber si tot això respon a una estratègia del Govern català respecte el Fons de Competitivitat o bé es barregen motius electorals o és, també, incapacitat de negociació. Estem vivint una situació indignant donada la frivolitat en la utilització del sistema de finançament que està fent el Govern de la Generalitat. No hi ha cap raó que no sigui ideològica per argumentar que les retallades vinguin pel fet que no es rebrà el Fons de Competitivitat. Ha de quedar clar que CiU pretén enganyar els ciutadans. Aquesta és la veritat per dura que sigui. Que ningú ho dubti i el Govern ho sap: el Fons de Competitivitat es rebrà perquè ho diu la llei, però quan arribarà depèn de la intel·ligència política dels que han de negociar.
Això és el que hi ha, la resta foc d’encenalls i retallades ideològiques.
Bernardo Fernández
Publicat a e-noticies 05/05/2011

DEL SOCIALISMO A LA SOCIALDEMOCRACIA

En el siglo XIX, la socialdemocracia fue una tendencia revolucionaria difícil de diferenciar del comunismo. Pretendía acabar con la división...